Někdy vůle prostě nestačí…

V pátek 17.5. jsme odjeli na finálový turnaj extraligy U18 žen. Klíčem pro postup ze skupiny bylo dostat pod sebe jeden z tabulkově lépe postavených týmů, Ostravu nebo Lanškroun.

extraligový tým dívek U18 TJ Jiskra Havlíčkův Brod

Zápas s Ostravou začal nervózně, soupeř hned zpočátku zkazil čtyři servisy, my mu oplácíme pěti chybami. Bojovnost nechybí, těžko se ale dostáváme do herního rytmu, tři hodiny na cestě v autě jsou v nohách a hlavách znát. Neurovnaný první set získává celkem hladce Ostrava. Ve druhém už je to jiná písnička, hrajeme svou hru, prakticky celý set vedeme. Nedůraz a chyby v koncovce nás ale stojí slibně rozehrané druhé dějství 24:26. Třetí set pod dekou z prohrané koncovky, Ostrava už rozjetá bere hladké vítězství.

Nezbývá, než porazit Lanškroun, na který jsme ještě letos nevyzráli. Nastupujeme fantasticky, druhý tým soutěže si bere první time za stavu 9:3. Soupeř tlačí servisem, srovnává krok a skóre. Stále hrajeme na hraně svých možností, bohužel se nevyvarujeme chyb, které soupeři na této úrovni nemilosrdně trestají, 20:25. Druhý set si držíme vysoký standard na útoku i na servisu, vítězíme 25:22 a živíme ještě teoretickou naději na postup. Ve třetím se držíme do poloviny setu, pak přichází náš výpadek na útoku a už to nedoženeme. Čeká nás zápas o 5. místo proti KP Brno.

V souboji s naším letošním tradičním soupeřem hrajeme od začátku výborně. Přispívá k tomu i skvělá podpora našich fanoušků v hledišti včetně holek z týmu VO TJ Lanškroun. První dva sety jdou za námi, 25:23 a 25:20. Ve třetím chybujeme v postavení, pár míčů, než se zkoncentrujeme a najednou nám v plné rychlosti zhasl motor a už se nám ho nepodařilo nahodit. Brno nakonec vítězí v tie-breaku 15:10.
Celý tým si přesto zaslouží obrovskou pochvalu a respekt. V předzápasové přípravě z týmu vyzařovala koncentrace, vůle zvítězit a zvrátit nepříznivý stav držela až do konce. Na hřišti jsme předvedli naše maximum, soupeři byli zkrátka lepší a my jim gratulujeme.