Druhá liga mužů pokračovala venkovními zápasy v Letovicích

V sobotu jsme narazili prozatím na nejsilnějšího soupeře. Po opětovném návratu do 2. ligy Letovice posílily a už při rozsmečování bylo jasné, že půjde o těžkého soupeře.

druholigoví muži TJ Jiskra Havlíčkův Brod

ilustrační foto z domácího zápasu

Soupeř do nás od začátku podával i smečoval velmi razantně a hrál výborný volejbal. My v prvních 2 setech sekundovali jen velmi těžko a místo uklidnění jsme vytvářeli zbytečně negativní atmosféru v týmu. Letovice byli hold lepší a zaslouženě vedli 2:0. Ve třetím setu jsme se uklidnili a uvolnili, začali se radovat z každého balonu a i díky několika zázračným balonům dostali soupeře pod sebe. Výsledkem byl debakl a snížení na 1:2. Čtvrtý set pokračoval v podobném duchu, ale i Letovice se z prohry rychle osmělily. Početná návštěva diváků tak mohla sledovat výborný volejbal, avšak přeci jenom jsme udělali více chyb a vítězství získali Letovice 3:1.

Na druhý zápas přišlo snad ještě více lidí a domácí publikum bylo připravené hnát svůj tým k dalšímu vítězství. My nastoupili do zápasu s dobrou náladou a opět jsme využívali velké tělocvičny k záchraně nezkutečných balonů. Útočně nás táhl Honza Kučera společně se smečaři Petrem Novákem a Ondrou Částkou. Když se k nim přidal i Vojta Jelínek svými středovými útoky a bloky, první set byl opět naší dominancí. Letovice se pak však opět opřeli do servisu a celé další sety nás tím trápili. Hůře se nám ztrátovalo a nám se naopak servis příliš nedařil. V posledním setu jsme sahali alespoň po tiebreaku, ale nepřesnosti nám zapříčinili prohru 1:3.

„Když budeme hledat pozitiva, těší mě, že jsme si dokázali trochu pomoci při nepřesnostech, ať už jde o zlepšení náhry po horším přijmu, nebo zlepšení útoku při špatné nahrávce. Na těchto věcech ale musíme ještě pracovat a je vidět, že na této úrovni ještě vyhrávat nedokážeme. Alespoň, že se předvedená hra líbila divákům.“ zhodnotil zápasy trenér Honza Meloun

Sestava: náhra Michal Hromádko, Honza Vacek, smeč Petr Novák, Ondra Částka, Aleš Nečas, blok Vojta Jelínek, Lukáš Zikmund, libera Honza Meloun, Pepa Chalupa

Letovice – Havlíčkův Brod 3:1 (20,19,-11,22) a 3:1 (-12,22,17,22)